Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Christinas kycklingpaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En underbart god rätt som jag blev bjuden på av en väninna. Har gjort denna paj många gånger och den tillhör mina favoriter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Deg: Blanda alla ingredienserna till pajen, gärna i mixern.
  2. Fyllningen: 3 dl ris, vatten och salt kokas med 2 msk kinesisk soya i vattnet. Strimla 2 röda paprikor. Förväll paprikan ett par minuter i kokande vatten, gärna i risvattnet. Häll av vattnet. Häll risblandningen i en smord form.
  3. Dela 3-4 kycklingfiléer i små bitar. Salta, peppra och stek dem. Lägg de färdigstekta kycklingbitarna på risblandningen.
  4. Sås: Hacka löken och stek den tillsammans med svampen. Salta och peppra. Rör i vetemjölet. Rör ihop buljongen, vispgrädden, lite Colorit- eller Guldsoja och eventuellt lite sherry . Salta och peppra. Slå såsen över risblandningen.
  5. Kavla ut den kylskåpskalla pajdegen och lägg över rätten som ett lock.
  6. Pensla med ägg.
  7. 225º ugn i ca 15-20 minuter.
  8. Servera en grönsallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.