- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
En underbart god rätt som jag blev bjuden på av en väninna. Har gjort denna paj många gånger och den tillhör mina favoriter.
Instruktioner
- Deg:
Blanda alla ingredienserna till pajen, gärna i mixern.
- Fyllningen:
3 dl ris, vatten och salt kokas med 2 msk kinesisk soya i vattnet.
Strimla 2 röda paprikor. Förväll paprikan ett par minuter i kokande vatten, gärna i risvattnet.
Häll av vattnet. Häll risblandningen i en smord form.
- Dela 3-4 kycklingfiléer i små bitar. Salta, peppra och stek dem.
Lägg de färdigstekta kycklingbitarna på risblandningen.
- Sås:
Hacka löken och stek den tillsammans med svampen. Salta och peppra. Rör i vetemjölet.
Rör ihop buljongen, vispgrädden, lite Colorit- eller Guldsoja och eventuellt lite sherry . Salta och peppra. Slå såsen över risblandningen.
- Kavla ut den kylskåpskalla pajdegen och lägg över rätten som ett lock.
- Pensla med ägg.
- 225º ugn i ca 15-20 minuter.
- Servera en grönsallad till.
Publicerat den
26 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar