Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Churros Diablo med chokladglass och fudgesås

 
Skriv ut

Friterade avlånga "munkar" som vänds i kryddsocker. Serveras med en len chokladglass och en smarrig, chilikryddad chokladsås. Gör gärna chokladfudgesåsen dagen före servering så den hinner mogna ordentligt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Churros: Blanda vatten, smör, socker och salt i en kastrull och koka upp. Ta kastrullen från plattan och rör i mjölet. Sätt tillbaka kastrullen på värmen och vispa tills degen tjocknat och börjar lossna från kanterna. Ta kastrullen från plattan och vispa i äggen, ett i taget. Lägg smeten i en spritspåse med stjärntyll.
  2. Blanda socker, kanel, cayennepeppar och ingefära på en bricka. Värm oljan till 175 grader. Spritsa ut längder, ca 6 cm i diameter, direkt i oljan och klipp av degen med en sax. Fritera 2-3 minuter. Lyft upp och låt churrosen rinna av hastigt. Vänd churrosen i socker och kryddor. Servera nyfriterade.
  3. Chokladglass: Koka upp mjölk och grädde i en kastrull. Vispa upp äggulor och socker till ett ljust skum. Häll i den varma mjölken i en stråle under vispning. Häll tillbaka smeten i kastrullen och sätt tillbaka på värmen. Vispa kraftigt och värm tills det börjar tjockna, ca 85 grader.
  4. Hacka chokladen. Häll den varma glassmeten över chokladen och rör tills den smält. Låt smeten kallna. Frys smeten i glassmaskin till fast och krämig konsistens. Sätt in glassen i frysen 2-3 timmar, så går den lättare att skeda upp.
  5. Chokladfudgesås: Koka upp socker, grädde, sirap, smör, smulad piripiri och chipotlepasta i en kastrull. Låt koka 2-3 minuter. Hacka chokladen och rör ner i såsen. Låt kallna.
  6. Servera alltsammans!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.