Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chutney på trattkantareller

(3 kommentarer)  
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

En chutney med sting för svampplockaren.

Ingredienser

Instruktioner

Rensa svampen och dela dem om de är stora. Förväll dem i kokande vatten i 2 minuter. Häll av vattnet. Koka en lag av vatten, ättika,socker, cayennepeppar, vitpeppar och kanelstänger. Lägg i svamp, den hackade löken, den skivade ingefäran och de delade katrinplommonen. Låt koka utan lock i ca 1 timme eller till chutneyn blivit simmig. Häll upp på varma rena burkar och förvara i kylskåp.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • forsammi 2 oktober 2011

    Tack för ett mycket bra recept men man kan faktiskt minska vattenmängden med ett par dl., tar lite för lång tid att få den simmig annars. Chutneyn var underbart god, rekommenderas verkligen. forsammi 2011-10-01

  • lillawe 6 maj 2012

    Hej! Jag tänker prova den på torkade trattkantareller. Återkommer med kommentar

  • snabbapuckar 13 september 2012

    Vet redan att denna Chutney är kanongod men undrar över hållbarheten. Hur länge håller den sig? Blir ganska mycket då man bara är 2 personer. Mvh

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.