Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chutneyfylld lammstek med myntakryddad aprikossås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Den sötstarka såsen med morot och aprikos passar perfekt till den chutneyfyllda steken!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Rör ihop fyllningen.
  3. Klipp ett litet hål i ena änden på nätet som omger steken. Pressa in fyllningen mitt i köttet med hjälp av en sked. Knyt ev ihop nätet igen.
  4. Lägg steken i en ugnssäker form. Krydda steken runt om med salt, peppar och mynta. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i stekens tjockaste del.
  5. Stek i nedre delen av ugnen tills termometern visar 65° för rosa kött och 70° för genomstekt, 1-1 1/2 tim. Ta ut steken.
  6. Sila ifrån och spara stekskyn. Täck över steken med folie och låt den vila. Gör såsen under tiden.
  7. Sås: Skala och skiva moroten tunt. Lägg aprikoser och morot i en liten kastrull. Häll på vattnet. Koka under lock 10-15 min tills allt är mjukt. Sila ifrån och spara kokspadet.
  8. Kör aprikoser och morot till en puré i mixer eller matberedare. Späd ev med lite av kokspadet. Häll tillbaka purén i kastrullen. Mät upp stekskyn från steken. Tillsätt kokspad från aprikoserna så att det blir totalt 4 dl. Häll det i kastrullen. Tillsätt grädde, smulad buljongtärning och mynta. Koka upp och smaksätt med mango chutney, salt och peppar.
  9. Ta bort nätet och skiva lammsteken.
  10. Servera med såsen, kokta grönsaker och t ex couscous.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Hemlagad 7 april 2009

    Detta låter härligt, tjuvstartar lammätandet redan imorgon. Jag är tyvärr allergisk mot vitlök och 95% av alla lammrecept innehåller vitlök, så detta ska bli mums! A

  • margabjo 12 mars 2010

    Jättegod lammstek och vilken sås!!! Mums

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.