Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ciabatta

(9 kommentarer)  
Skriv ut

Ciabatta ("utgången morgontoffla") är ett ljust och smakrikt matbröd, som ofta serveras till måltiderna i Italien. Den kraftiga smaken bildas under den långa jästiden före gräddningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll det mesta av vetemjölet - spara 1 dl till utbakningen -, salt, olivolja och socker i matberedarens bunke. Smula över jästen. Häll på vattnet och arbeta degen med degkrokarna 5-6 minuter. Degen skall vara lös efter degbearbetningen.
  2. Pensla en skål med olivolja. Häll över degen, täck med plastfolie och låt jäsa en timme.
  3. Stjälp upp degen på ett rikligt mjölat bakbord. Platta ut degen till ca 30x 45 cm. Mjöla även ovansidan av degen. OBS! Knåda inte degen.
  4. Skär upp degen i 4 avlånga bitar, sedan tvärs över så blir de ca 12 x 15 cm. Sätt dem ej för tätt, på bakpappersklädd plåt. Drag ev ut dem lite.
  5. Låt bitarna jäsa ca 2 timmar före gräddning.
  6. Grädda i 200°, ca 25 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • MammaModesty 12 februari 2008

    Supergott.... !!!!

  • tina62 5 april 2008

    Kanongott!

  • lagagodmato 15 augusti 2008

    Gott och lättbakat

  • redd 21 mars 2009

    Underbart recept. Enkla råvaror som alla har hemma. Har man bara en matberedare så är det ett väldigt enkelt bröd att göra. Har bakat det 3 gånger och lyckats varje gång. Vetemjöl special kan bytas ut mot vanligt vetemjöl och vanlig olja kan användas. Givetvis blir inte resultatet riktigt lika bra om man tar vanligt vetemjöl men det fungerar.

  • Countrygirl 3 april 2009

    är det verkligen en matsked salt???

  • Countrygirl 9 april 2009

    Det var visst en matsked salt... men jösses vilket gott bröd jag bakade. Tusen tack för receptet. Det ska jag verkligen spara och använda mycket.

  • janstorm 14 november 2010

    Bra recept på goda Ciabatta!

  • OSTRON 3 januari 2011

    Gott och lättbakat. ett recept jag kpmmer att baka efter igen, en höjdare.

  • hull 6 mars 2011

    Kanon det blir att baka flera gånger

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.