Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ciabatta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En anna variant på goda Ciabattabröd med valfri fyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta allt mjölet i köksmaskinens bunke tillsammans med det kalla vattnet, hon ungen och olivoljan, smula ner jästen.
  2. Arbeta degen smidig ca en kvart utan salt. Tillsätt saltet och blanda ytterligare ett par minuter. Låt degen jäsa övertäckt ca 2 timmar, om den jäser över kanten, tryck ner den.
  3. Dela degen i 8 bitar. Rulla dem till korvform och platta ut tills de är ca 10 cm långa, 2½ cm tjocka och 5 cm breda. Jäs ca 45 minuter till dubbel storlek.
  4. Grädda bröden i 225 grader ca 25 minuter tills de fått fin färg och ferkar färdiga. Låt svalna på galler.
  5. Tips1: Blanda gärna i ca 1-1½ dl russin eller korinter, torkade, hackade tomater i olivolja eller delade oliver fföre mjölet för godare smak
  6. Tips 2: Ciabattan blir bäst om man kalljäser degen i kylem över natten.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • new_options 18 mars 2009

    Hur mycket olivolja ska man ha i degen? Står in te ett ord om det i receptet

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.