En anna variant på goda Ciabattabröd med valfri fyllning.
Instruktioner
- Arbeta allt mjölet i köksmaskinens bunke tillsammans med det kalla vattnet, hon ungen och olivoljan, smula ner jästen.
- Arbeta degen smidig ca en kvart utan salt.
Tillsätt saltet och blanda ytterligare ett par minuter.
Låt degen jäsa övertäckt ca 2 timmar, om den jäser över kanten, tryck ner den.
- Dela degen i 8 bitar.
Rulla dem till korvform och platta ut tills de är ca 10 cm långa, 2½ cm tjocka och 5 cm breda.
Jäs ca 45 minuter till dubbel storlek.
- Grädda bröden i 225 grader ca 25 minuter tills de fått fin färg och ferkar färdiga.
Låt svalna på galler.
- Tips1: Blanda gärna i ca 1-1½ dl russin eller korinter, torkade, hackade tomater i olivolja eller delade oliver fföre mjölet för godare smak
- Tips 2: Ciabattan blir bäst om man kalljäser degen i kylem över natten.
Publicerat den
19 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hur mycket olivolja ska man ha i degen? Står in te ett ord om det i receptet