Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ciabatta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Ett gott frukostbröd

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 o. Smula jästen i en bunke och häll i vattnet samt salt och honung. Rör om och tillsätt durumvetemjölet. Häll i det mesta av vetemjölet, degen ska vara ganska lös. Arbeta degen 7-8 minuter, gärna med elvispens degkrokar eller i köksmaskin. Klappa in olivolja lätt i degen och platta ut lagom så att den ryms att jäsa direkt på plåt. Täck med en bakduk och låt jäsa i 2 timmar. Platta ut degen lite mer med mjölad hand och skär den i 8-10 portionsbitar. Låt jäsa 30 minuter. Grädda bröden ca 30 minuter.
  2. Tips: Du kan mixa med mjölsorterna, men det mesta måste vara vetemjöl. T ex durumvete, rågsikt, polenta o sv. Smaksätta brödet kan du göra med korinter, russin, hackade,torkade tomater, hackade oliver o sv.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • markus 5 februari 2008

    Ca 20 % Durumvete gör att det färdiga brödet får en tilltalande färg och fin skorpa. Provade ditt recept dock utan frukt och bytte honungen mot vit sirap. Kanonbra

  • heekka 28 november 2008

    Provbakade idag... Riktigt gott, men jag provade med "teflonduk", brukar oftast använda det vid bakning... Denna gång blev det inte så bra eftersom undersidan på brödet blev som en skorpa. Nästa gång ska jag baka utan teflonduk.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.