Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ciabatta á la viktväktarna

 
  • Serverar: 16 portioner
  • Tid: 3 timmar 50 minuter
Skriv ut

Mycket god och matig. 1 sats blir 16 portionsbröd. Ett bröd är värt 3.5 poäng. Lättare om man är 2 som stjälper upp brödet på mjölat bakbord.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda jäst, 2 tsk olja och 5 dl fingervarmt vatten i en degbunke. Rör i mjöl, ca 13 dl, lite i taget, tills du fått en fast och elastisk deg, tillsätt saltet mot slutet.
  2. Om du har i soltorkade tomater eller örter eller oliver är det här du gör det.
  3. Spara resterande mjöl till utbakningen. Arbeta degen, gärna med maskin 5 minuter (degen ska vara lös efter beredningen).
  4. Tryck ut degen på en långpanna klädd med bakplåtspapper, pensla pappret med 1 tsk olja innan degen läggs i. Låt degen jäsa under bakduk i 60 minuter.
  5. Stjälp upp degen på mjölat bakbord, dra försiktigt bort pappret och mjöla ytan. Det är viktigt att degen inte knådas, den ska hanteras varsamt.
  6. Skär degen i 16 rektangulära bitar och flytta dessa på plåtar som penslats med olja. Låt bröden jäsa 2 timmar innan de gräddas i ugn, 200¤ ca 25 minuter.
  7. Tips!!! Tillsätt gärna soltorkade tomater, oliver eller örter i degen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.