- Serverar: 16 portioner
- Tid: 3 timmar 50 minuter
Skriv ut
Mycket god och matig. 1 sats blir 16 portionsbröd. Ett bröd är värt 3.5 poäng.
Lättare om man är 2 som stjälper upp brödet på mjölat bakbord.
Instruktioner
- Blanda jäst, 2 tsk olja och 5 dl fingervarmt vatten i en degbunke. Rör i mjöl, ca 13 dl, lite i taget, tills du fått en fast och elastisk deg, tillsätt saltet mot slutet.
- Om du har i soltorkade tomater eller örter eller oliver är det här du gör det.
- Spara resterande mjöl till utbakningen.
Arbeta degen, gärna med maskin 5 minuter (degen ska vara lös efter beredningen).
- Tryck ut degen på en långpanna klädd med bakplåtspapper, pensla pappret med 1 tsk olja innan degen läggs i.
Låt degen jäsa under bakduk i 60 minuter.
- Stjälp upp degen på mjölat bakbord, dra försiktigt bort pappret och mjöla ytan.
Det är viktigt att degen inte knådas, den ska hanteras varsamt.
- Skär degen i 16 rektangulära bitar och flytta dessa på plåtar som penslats med olja.
Låt bröden jäsa 2 timmar innan de gräddas i ugn, 200¤ ca 25 minuter.
- Tips!!!
Tillsätt gärna soltorkade tomater, oliver eller örter i degen.
Publicerat den
9 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar