Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ciabatta (glutenfri)

(16 kommentarer)  
  • Serverar: 2-3 portioner
Skriv ut

Bjöd på detta bröd till min tvillingsyster, som inte heller tål gluten, och hon blev rejält paff över att det var glutenfritt. Hon sa att det var precis som vanligt bröd och att det var det godaste glutenfria brödet hon ätit. På min lista kommer detta bröd på andraplats för det är inga kryddor/smaker i det. Men jag ska experimentera lite mer med detta recept....tror det är ett jättebra grundrecept på ett glutenfritt matbröd!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Blanda ner övriga ingredienser och blanda med en trägaffel tills du får en jämn och tjock smet. Klä en plåt med bakplåtspapper. Klicka ut smeten i tre högar och forma dom med mjölade händer till smått avlånga ciabattabröd (jag gillar höga bröd, så jag har dom väldigt höga). Låt bröden jäsa under bakduk i ca 50 min (dragfritt och vid ca 18 gradig rumstemperatur, EJ nära värmekälla tex spisen!). Sätt ugnen på 250 grader. Grädda dina ciabattabröd mitt i ugnen i ca 15-20 min (det står 20 min i boken, men min ugn är så kraftfull så jag har dom i ca 15 min, ha koll!). Jag brukar lägga en stor bit aluminiumfolie över bröden när det är ca 5-7 minuter kvar av gräddningen, för jag vill bevara den gyllene färgen (annars kan dom bli rätt mörka). Låt svalna på galler en stund. Ät direkt, eller linda in i en duk om dom ska ätas lite senare. Annars frys dom direkt när dom svalnat något.
  2. Jag gillar inte hårda ytor på bröd, men vill du ha en hårdare/knaprigare yta, så kan du klappa in lite mjöl ovanpå bröden innan du ska jäsa dom. Du kan också skippa bakduken när du tagit ut dom ur ugnen, så får dom en lite hårdare yta.
  3. Tips; Jag provade göra dessa med hackad dill i, till en middag, och det blev jättegott! Sen provade jag, med samma dillbröd, smöra ett tunt vitlökssmör på och rosta snabbt i ugnen och det blev supergott!

Liknande recept

Kommentarer (16)

  • aattaa 18 februari 2010

    tack för ett bra recept på ciabatta. Har bakat med finax innan, men detta med semper blev så mycket bättre och lättare att röra ihop. Perfekt att göra i husvagnen.Du får fem stjärnor från mej.

  • FettFia 23 februari 2010

    Roligt att du gillar dom! Jag körde uteslutande med Finax förut, vet inte varför. Det var det jag började använda så det blev väl en vanesak. Idag köper jag uteslutande Semper och mina erfarenheter säger att det är "drygare" och att det är bättre "kvalité". Vet inte varför, men det blir bättre resultat i alla fall och man behöver inte lika mycket som när man använder Finax. Varma hälsningar /FettFia

  • Nancy-M 18 maj 2010

    Hej.Jättegott bröd.Jag bakade ut dem till batonger,av dubbelsats blev det sex stycken.Jag satte mindresalt,dessutom satte jag dit torkade örtkryddor-det blev jättegott.Var tvungen att använda Finax,eftersom Semper inte finns här.Tack så mycket.Bästa vårhälningar från Nancy-M.

  • Glutenmuppen 22 juni 2010

    Brödet blev jättebra, tom första gången jag bakade det!! Lätt och luftigt (inte alls som glutenfria bröd har tendens att bli), jäste inte särskilt på plåten men desto mer i ugnen! Var dock lite "smaklöst" så nästa gång ska jag försöka smaksätta det lite + prova att tillsätta lite honung i degen. Socker/sötma i jäsdegar brukar ge ännu bättre jäseffekt + att jag har sett att det har använts i icke glutenfria ciabatta-alternativ. Kanske kan ha brödkrydda i? Finhackade soltorkade tomater och kanske oliver i småbitar? Jag kan starkt rekommendera detta bröd! Hade olivolja istället för nåt annat hade jag inte hemma.

  • Ellysdotter 8 september 2010

    Tack för receptet. Jag har inte bakat det ännu, men kommer att göra det inom kort för att överraska min dotter.

  • jasmin70 27 september 2010

    Det är ett jätte bra recept.Jag brukar tillsätta lite honung, det blir lite bättre smak då.Ska jag ha det som ett picknick bröd eller till en soppa brukar jag ha i strimlade soltorkade tomater (i bland åker det även i lite bitar av feta ost och oliver också)Super gott!!

  • natalie06 12 november 2010

    Har tidigare bakat dom med Finax å dom har blivit så goda! Jag har gjort större sats och fryst in , tar upp dom och tinar dom en kort stund i mikron, blir lika goda då som när de är nybakade. Men skulle i dag prova att baka dom med Lailas mjölmix ( har hört så mycket bra om det mjölet) men dom blev inte alls bra, jätte kompakta och fick ingen färg i ugnen :( Så nästa gång får det bli med Finax igen=) Tack för att du delat med dig av detta goda recept, har aldrig bakat ett så gott glutenfritt bröd som dessa.

  • FettFia 19 december 2010

    Blir jätteglad att ni gillade receptet! Det är så svårt att få tag i bra brödrecept, så jag vet hur glad man blir när man väl hittat ett bra recept!

  • lisam 3 februari 2011

    blev mycket lyckat. luftigt och fick fin färg. en dubbel sats räckte till 12 bröd i muffinsform.

  • Lizamarie 17 februari 2011

    Jag är en nybliven glutenallergiker som älskar att baka och som nu likt en detektiv tar åt mig av alla tips och recept man kan få! Jag har provat dina olagligt goda frukostfrallor och dessa ciabatta och älskade dem båda! Min dotter som tål gluten fick smaka dem och frågade genast efter dem även nästa gång hon kom på besök! Jag bakar och experimenterar för fullt nu och har en blogg där jag lägger in lite mina recept på http://etttomtblad.blogg.se/

  • Splendora 30 mars 2011

    Jag försökte mig på detta, satte i lite husk också, men NEJ fy, det gick inte alls. Dom jäste INGENTING alls, och ugnen hände ingenting, små stenhårda och degiga grejjer, fy, Tyckte det verkade konstigt med ett brödrecept utan smör eller mjölk eller något alls.

  • HelenaWihk09 13 april 2011

    Hej! Jag har bakat det här underbara brödet nu och du får fem poäng av mig. Det var det godaste glutenfria bröd jag någonsin ätit. Tack så mycket, jag kommer baka det här mååånga gånger till. Kram Helena

  • Almie 23 maj 2011

    Verkligen det bästa glutenfria bröd jag någonsin bakat! Det smakar gudomligt och går utmärkt att frysa in. Jag gjorde några stycken, frös in och tog sedan ut ett varje kväll så jag hade tinat bröd på morgonen. Vad som slog mig var att det smakade lika bra efter att ha varit fryst, något som många glutenfria bröd inte gör då de oftast blir hårda och lite sega. En fullpoängare som jag garanterat kommer baka många gånger! :D

  • PeggyM 24 maj 2011

    Hej och tack för ett supergott bröd. Mitt barnbarn är gluten och hennes mor tycker inte om att baka, så hon blev överlycklig när hon smakade på dessa goda bröd. Nu vill hon ha dessa varje gång vi ska baka till henne. Så ett stort tack från en glad Mormor. Lena

  • BlueCastle22 22 juni 2011

    Andra bakningen på denna vecka. Sonen blev så glad i detta bröd!!! Kanongott!!!!

  • kristina_nykvist_71 31 oktober 2013

    Du borde absolut skriva till att detta recept INTE fungerar med lailas mjölmix, testade 3 ggr men det blev ingen färg på dom, dom svällde inte alls. Blev hårda på utsidan och geggiga på insidan. Men ska testa med finax mjöl imorn.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.