Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ciderkokt Ribbenstek

 
Skriv ut

:)

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Skär tunna ränder i svålen ca 1/2 cm. Var noga med att inte skära djupare än att kniven går igenom svålen. Gnid in svålsidan med salt, peppar, och ingefära. Lägg köttet med svålen ner i gjutjärnsgryta och stek rikligt med smör/margarin tills dess den fått gyllene färg, ca 15 min. Bränn ej. Vänd steken med svålen uppåt. Häll på cidern så det täcker köttet men ej når upp till svålen. Ställ in hela grytan i övre delen av ugnen och tillaga ytterligare ca 1 tim. Ös köttet 4-5 ggr under tillagningstiden. Häll på vatten om det ser ut att koka torrt. Täck ev. med aluminiumfolie så att svålen inte bränns. Ta upp köttet. Ställ grytan med stekskyn i på spisen. Tillsätt matgrädde och fond, rör runt och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar och red till önskad tjocklek. Sila. Skär upp köttet i tunna skivor till servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.