Skinka kokt i cider
Instruktioner
- Spola av skinkan i kallt vatten.
- Lägg skinkan i den traditionella skinkgrytan (varje familj har sin, tänker jag mig) och häll på cider så att det täcker. Lägg i kryddorna.
Koka upp och låt puttra under lock så länge som vikten och smaken dikterar. Vid cirka 69 graders innertemperatur är skinkan klar. Själv är jag förtjust i torr skinka och brukar överkoka min så att den blir ett par grader varmare. Vill du ha skinkan riktigt saftig tar du den vid 67 grader, temperaturen fortsätter att stiga efter att du tagit upp den.
- Ta upp skinkan och låt svalna. Koka ihop lagen till en tjock sirap.
Griljering:
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda äggulor, potatismjöl, senap och sirap. Pensla blandningen på skinkan och strö på ströbrödet. Griljera skinkan i 10 minuter eller tills den fått fin färg. Garnera eventuellt med kryddnejlikor.
Publicerat den
17 december 2014
Liknande recept
Skriv kommentar