Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En god kycklinggratäng

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bena ur en grillad kyckling. Dela kycklingköttet i jämnstora bitar. Lägg kycklingköttet i en lätt smord ugnssäker form.
  2. Blanda crème fraiche och matlagningsyoghurt med vetemjöl. Tillsätt chilisås, fransk senap, pressade vitlök, dragon och franska örter. Smaka av med salt och svartpeppar. Häll blandningen över kycklingen. Tillaga i ugn i 225°C, ca 25 min.
  3. Servera med ris och en blandad sallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Helida 20 oktober 2008

    God och krämig. Jag stekte vanliga kycklingfilér så de fick fin yta sedan skivade jag dem och la dem nederst i formen. Det blev bra. Vi tyckte nog att det var lite för mycket dragonsmak och kommer nog dra ner eller utesluta till nästa gång. Kom på sedan att det finns en anledning till att jag nästan aldrig har bernaisesås. Kommer säkert att göra det fler gånger.

  • maddes08 9 mars 2009

    Mums så god rätt, det som gjorde det hela var kryddblandningen. Kommer definitivt att göras fler gånger :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.