Otroligt populära vallmofrallor som alltid uppskattas när jag bakat :)
Instruktioner
- Värm vattnet till 37 grader, smula ner jästen. Blanda i olja, salt och vetemjöl.
Knåda samman till en fast deg och tillsätt lite mjöl i taget för bra konsistens.
Låt jäsa under bakduk 30 minuter.
Ta upp på mjölat bakbord och forma till 10 bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 225 grader. Täck över frallorna och låt dom jäsa ytterligare 30 minuter.
Pensla med vatten och strö på vallmofrön.
In i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Tills de fått fin färg.
- Låt svalna på galler utan handduk för en frasig yta.
Publicerat den
28 april 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
1 vispat ägg ? men det står pensla med vatten ?
Tack för notisen- har ändrat... det vispade ägget hörde in i ett annat recept :)
Superbra recept, bullarna blev helt perfekta!