Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cissis populära vallmofrallor

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Otroligt populära vallmofrallor som alltid uppskattas när jag bakat :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vattnet till 37 grader, smula ner jästen. Blanda i olja, salt och vetemjöl. Knåda samman till en fast deg och tillsätt lite mjöl i taget för bra konsistens. Låt jäsa under bakduk 30 minuter. Ta upp på mjölat bakbord och forma till 10 bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 225 grader. Täck över frallorna och låt dom jäsa ytterligare 30 minuter. Pensla med vatten och strö på vallmofrön. In i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Tills de fått fin färg.
  2. Låt svalna på galler utan handduk för en frasig yta.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • wertyq 4 maj 2012

    1 vispat ägg ? men det står pensla med vatten ?

  • Ceciliadarling 6 maj 2012

    Tack för notisen- har ändrat... det vispade ägget hörde in i ett annat recept :)

  • Mauritza 15 oktober 2017

    Superbra recept, bullarna blev helt perfekta!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.