Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citoncupcakes med frosting och sockerpasta

 
Skriv ut

Underbara!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker poröst, blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål och rör sedan ned det i äggsmeten. Smält margarinet och ha även i det. Pressa saften ur en halv citron. Häll upp i formar och grädda tills de fått fin färg ca 10-15 minuter på 200 grader.
  2. När de svalnat så spritsade jag en rejäl klick citronkräm i mitten av muffinsen, sedan lade jag över en rundel gjord utav utkavlad sockerpasta. Efter det spritsade jag bara små kluttar längs kanten.
  3. Sockerpasta: Blanda gelatinet och det kalla vattnet. Låt stå tills tjocknat.
  4. Placera blandningen i vattenbad och hetta upp tills allt lösts upp. Tillsätt glukosen och glycerinet; blanda väl.
  5. Rör i det vegetabiliska fettet och just innan det smält helt, dra bort från värmen, och tillsätt smak och ev färg.
  6. Låt blandningen svalna tills den är finger varm.
  7. Häll nu 10 dl floursocker i en annan bunke och forma till en brunn. Häll den fingervarma blandningen i brunnen och rör med en träslev, blanda succsesivt i resterande fluorsocker tills kladdigheten försvinner. Fortsätt knåda tills sugarpasten är len följsam och inte fastnar på dina händer.
  8. Om sugarpasten är för mjuk, tillsätt mera fluorsocker; för hård, mer vatten (en droppe i taget).
  9. Använd sugarpasten direkt eller förvara den i en lufttät bytta i svalen. När du ska använda den igen så ta fram den och knåda den mjuk igen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.