Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron- och blåbärsrutor

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Citron och blåbär är en härlig kombination i dessa rutor som bakas i långpanna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 180º. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
  2. Blanda mjöl och socker till bottnen i en stor skål eller matberedare. Tillsätt smöret och arbeta samman blandningen till en smuldeg. Tryck ut degen i långpannan och grädda kakbottnen i 20-25 min eller tills den är guldgul. Ta sedan ut den och sänk värmen i ugnen till 140º.
  3. Vispa under tiden samman ägg och socker till fyllningen med en elvisp tills blandningen är vit och mycket tjock. Rör ned citronsaft och skal och vänd sedan ner mjölet. Strö torkade blåbär över kakbottnen och häll äggsmeten över.
  4. Grädda kakan i 35-40 min eller tills den är färdig i mitten. Låt den svalna i formen innan den skärs i bitar. Pudra eventuellt florsocker över dem före serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.