Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron- och chokladpaj

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Supergod paj!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sikta ner mjöl och osötad kakao i matberedarskålen. Tillsätt smör, mandel, socker och ägg och kör blandningen till en boll. Samla degen och platta ut bollen. Lägg den mitt i en 22 cm stor pajform med löstagbar botten och tryck ut degen jämnt över formens botten. Tryck sedan upp den på formens sidor med tummarna. Låt all överflödig deg hänga ut över kanten. Täck över formen och ställ den kallt i 30 minuter.
  2. Dra kaveln över formen så att överflödig deg skärs bort. Pricka degbottnen lätt med en gaffel och klä formen med bakpapper. Fyll papperet med torkade bönor. Grädda i 200° varm ugn i 12-15 minuter, eller tills degen börjar se gräddad ut. Lyft bort papper och bönor, ställ tillbaka degskalet i ugnen och grädda i ytterligare 10 minuter, tills degen är fast. Ställ formen att svalna och sänk ugnsvärmen till 150°.
  3. Till fyllningen: Vispa ägg, äggula och socker till en slät blandning. Häll i grädden och vispa igen, rör sedan ner citronskal och -juice. Häll över fyllningen i degskalet och grädda i 50 minuter, eller tills fyllningen precis stelnat. När pajen är färdiggräddad avlägsnas pajformens ring. Låt sedan pajen stå och svalna. Dekorera med hyvlade chokladspån före serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.