Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron- och hallonpaj

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Att baka den här pajen kräver varken mycket tid eller besvär. Frysta bär går naturligtvis bra, men passa på att använda färska bär under sommaren.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pajdegen: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, socker, salt och bakpulver i en skål. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt det smälta smöret och arbeta ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en smord pajform med löstagbar botten eller en springform, ca 22 cm i diameter. Degen ska gå upp en bit längs kanten. Ställ åt sidan.
  3. Gör fyllningen: Riv skalet på citronen. Blanda bär, socker och citronskal. Fördela bärfyllningen i pajskalet. Grädda pajen 20-25 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.