Tårta med frisk smak av citron och jordgubbar.
Instruktioner
- Citronkrämen kan du utesluta och istället köpa färdig lemon curd på burk. Har du riktigt ont om tid kan du dessutom köpa en färdig tårtbotten.
- Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Häll i det heta vattnet och rör om.
- Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten tillsammans med det rivna citronskalet.
- Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Häll smeten i formen.
- Grädda kakan ca 30 minuter. Låt den kallna helt. Dela den sedan i två bottnar.
- Gör fyllningen. Blanda samman citronsaft, citronskal, socker och ägg i en rostfri kastrull.
- Ställ kastrullen i ett kokande vattenbad. Rör hela tiden medan krämen tjocknar, det tar ett par minuter. Det är viktigt att krämen inte kokar.
- Lyft upp kastrullen ur vattenbadet och klicka i det kalla smöret under omrörning.
- Mosa jordgubbarna grovt. Spara några till dekoration. Bred ut 2/3 av citronkrämen över en av bottnarna och skeda ut jordgubbsmoset över krämen.
- Lägg på den andra tårtbottnen. Vispa grädden och bred ut den över tårtan. Ringla resten av citronkrämen ovanpå. Dekorera med hela jordgubbar.
Publicerat den
7 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar