Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron- och laxspett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lax är läckert på spett och allra helst i kombination med grillad citron! Tänk på att inte marinera laxen för länge - den "tillagas" nämligen av syran från limen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman skal och saft från citronen med chili, grovhackad koriander, vitlök och rapsolja. Tänd grillen och lägg ner laxkuberna i marinaden. Låt laxen marinera tills glöden är fin, ca 15 minuter.
  2. Tvätta och skär citronerna i stora klyftor och därefter en gång på mitten. Häll sesamfröna på en flat tallrik och vänd laxkuberna i fröna så att alla sidor täcks. Varva lax och citronbitar på grillspettet.
  3. Grilla laxen i ca 6 minuter och vänd på spetten flera gånger under tiden. Var noga med att glöden och gallret är riktigt heta när du lägger på spetten, annars kan laxen fastna i gallret. Salta och peppra när spetten är färdiggrillade.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.