Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron- och mandelkaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Läcker, saftig kaka som för tankarna till medelhavet. Mandel, ricottaost och citron bidrar till att denna kaka smakar ljuvligt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mal mandeln fint i en mandelkvarn. Smörj en springform, 18-20 cm i diameter och bröa den med lite av den malda mandeln.
  3. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett hårt skum i en separat skål. Vispa smör och socker krämigt i en annan bunke. Vispa ner äggulorna i smeten.
  4. Rör ner mandel, mjöl, ricottaost, vaniljpulver samt skal och saft av citronerna. Vänd försiktigt ner de vispade äggvitorna.
  5. Bred ut smeten i formen och jämna till ytan. Strö över lite socker ovanpå. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter eller tills den känns genomgräddad i mitten. Låt svalna.
  6. Pudra florsocker över kakan vid servering och garnera med citronskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.