Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron- och rosmarinkaka

 
Skriv ut

Citron och rosmarin känns kanske mest igen från matlagning, men det är även en fantastisk kombination i bakverk!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en 20 cm stor springform.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser samt citronskal och rosmarin (ej vaniljextrakt om du använder flytande) och rör ner det torra i äggsmeten - Obs! - vänd runt, vispa inte! Tillsätt vattnet och rör försiktigt ihop. Häll upp i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter.
  3. Dekorera kakan med spritsad grädde, citronskivor och lite rosmarin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.