Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron- och vallmofrönkakor

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Knapriga och smakrika kakor. Vallmofröna kan också tillsättas i degen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa smör och socker pösigt. Vispa ner ägg och vaniljsocker. Tillsätt citronskal och vetemjöl och arbeta ihop till en deg. Lägg degen i kylskåp i 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Kavla ut degen ½ cm tjock och ta ut kakor med mått. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Pensla dem med uppvispat ägg och strö över vallmofrön.
  4. Grädda i ca 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.