- Serverar: 10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Man kan byta ut glasyren och ta Philadelphia blandat med smält smör och florsocker samt lite citron. Då blir kakan lite som en enkel tårta.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
Smörj och bröa en form, ca 2 liter.
Vispa smör, citronskal och socker poröst i en bunke med elvisp. Vispa ner ett ägg åt gången.
Blanda mjöl och bakpulver i en annan bunke.
Vänd ner mjölblandningen i äggvispet. Rör sist ner filmjölk, citronjuice och vallmofrön. Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter, kontrollera med sticka. Låt vila 5 minuter i formen innan den stjälps upp. Låt svalna.
- Glasyr: Rör ihop ingredienserna till glasyren. Ringla den över den avsvalnande kakan.
Garnera med lite finrivet citronskal.
Publicerat den
1 juli 2015
Liknande recept
Skriv kommentar