Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron- och vallmokaka

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Man kan byta ut glasyren och ta Philadelphia blandat med smält smör och florsocker samt lite citron. Då blir kakan lite som en enkel tårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en form, ca 2 liter. Vispa smör, citronskal och socker poröst i en bunke med elvisp. Vispa ner ett ägg åt gången. Blanda mjöl och bakpulver i en annan bunke. Vänd ner mjölblandningen i äggvispet. Rör sist ner filmjölk, citronjuice och vallmofrön. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter, kontrollera med sticka. Låt vila 5 minuter i formen innan den stjälps upp. Låt svalna.
  2. Glasyr: Rör ihop ingredienserna till glasyren. Ringla den över den avsvalnande kakan. Garnera med lite finrivet citronskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.