Prickiga, rejäla kakor med blå vallmofrön blir en härlig kakstund.
Instruktioner
- Vispa smör, florsocker och citronskal i en liten skål tills det blir ljust och luftigt. Blanda vete- och rismjöl samt maizena i en annan skål. Flytta smörblandningen till en större skål och sikta ner mjölblandningen i två omgångar.
- Rör ihop smeten ordentligt efter varje gång och tillsätt mjölken. Dela degen i två bitar och rulla dem till längder, ca 25 cm långa. Vira in dem i plastfolie och lägg dem i kylen i ca 1 timme.
- Sätt ugnen på 160 grader (140 grader varmluftsugn).
Lägg bakplåtspapper på två plåtar.
- Skär deglängderna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på plåtarna. Grädda kakorna mitt i ugnen i 18-20 minuter. Låt dem kallna på galler.
Publicerat den
15 november 2014
Liknande recept
Skriv kommentar