Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron- och vallmokakor

 
  • Serverar: 60 portioner
Skriv ut

Prickiga, rejäla kakor med blå vallmofrön blir en härlig kakstund.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa smör, florsocker och citronskal i en liten skål tills det blir ljust och luftigt. Blanda vete- och rismjöl samt maizena i en annan skål. Flytta smörblandningen till en större skål och sikta ner mjölblandningen i två omgångar.
  2. Rör ihop smeten ordentligt efter varje gång och tillsätt mjölken. Dela degen i två bitar och rulla dem till längder, ca 25 cm långa. Vira in dem i plastfolie och lägg dem i kylen i ca 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 160 grader (140 grader varmluftsugn). Lägg bakplåtspapper på två plåtar.
  4. Skär deglängderna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på plåtarna. Grädda kakorna mitt i ugnen i 18-20 minuter. Låt dem kallna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.