Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron- och vitlökskyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En god pastarätt med kyckling som inte är så "såsig".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Håll varmt.
  2. Skölj och strimla purjolöken. Smält ca 1 msk smör i en het stek- eller traktörpanna och fräs purjolöken mjuk i 3-4 min. Salta och peppra. Ta upp den ur pannan och håll varmt.
  3. Skär kycklingen i mindre bitar eller strimla den. Fräs den i pannan med 1 msk smör och 1 msk olja i 4-5 min.
  4. Strö över fänkålsfrön och vitlök. Salta och peppra. Häll på citronjuicen. Sänk värmen något och låt allt puttra ihop i 3-4 min.
  5. Arrangera pastan på tallrikar tillsammans med citronkycklingen och purjolöken. Strö över bladpersilja.
  6. Kokta morötter är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.