Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron - och yoghurtglass

 
Skriv ut

Glass som smakar sommar och solsken!

Ingredienser

Instruktioner

Börja med att riva citronen och pressa citronerna. Knäck äggen och lägg gulorna i en skål och vitorna i en annan. Vispa vitorna till ett styvt skum, häll i 0,5 dl socker och fortsätt vispa tills smeten blir blank och det går att dra ut "toppar" ur vispen. Häll 1 dl socker i bunken med äggulor och skrapa ur fröna från vaniljstången och vispa det pösigt. Vispa vispgrädden i en tredje skål. Blanda nu de vispade gulorna med citronskal, pressade citroner och yoghurt. Blanda i grädden och sen hälften av äggvitorna. Rör i andra hälften och häll upp i en fryslåda med lock. Frys in och glassen kommer hålla 2 - 3 veckor. Har inte provat i glassmaskin, men det borde inte vara några problem.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.