Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron och basilikafisk

(13 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Jätte god och väldigt lätt att tillaga.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225°. Salta fisken och lägg den i en ugnssäker form. Skala och skiva vitlöken. Strö vitlök och basilika över fisken. Häll såsen på fisken och strö över osten. Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med kokt färskpotatis och tomater. Ugnsstek tomaterna i en form bredvid fisken i ugnen.

Liknande recept

Kommentarer (13)

  • romram 1 juli 2008

    Jätte gott och relativt billigt, under 150 kr för fyra personer om man tar en sallad till

  • morgananna 16 mars 2009

    Jättegott!! Och superenkelt, kanon till vardags.

  • Fluortanten 8 maj 2009

    Fantastiskt gott! Dessutom är det ju alltid bra med middagar som går så här snabbt och smidigt att göra. Högsta betyg!

  • EvisW 17 oktober 2009

    Jättegott och enkelt. Vi hade bulgur till och det passade väldigt bra.

  • osita 10 januari 2010

    Kan inte få tag på Kelda mild citronsås, vad kan jag använda istället????

  • Gottetrollet 26 augusti 2010

    Lagade detta idag. Det var jättegott. Kommer vi att göra igen.

  • christincarlsson 22 december 2010

    Lättlagat och gott :)

  • kari58 19 januari 2011

    Hej, det här låter super, Men hittar inte cintronsås??

  • mariawandersson 14 november 2011

    Detta recept ser enkelt och gott ut. Kan man kanske göra en vit grundsås tillsatt sitron istället för citronsåsen? Keldas såser är lite svåra att få tag på i Norge där jag bor :)

  • skafferi 1 februari 2012

    Mycket gott o enkelt Använt grädde o citron ist,f, färdig sås + lite mjöl

  • EvelinaH1 31 juli 2012

    Det blev gott. Vi använde dock fryst fisk vilket tog mer än dubbelt så lång tid. Nästa gång tar vi tinad fisk så att det går snabbt!

  • markoolio 8 november 2012

    Jättegott! Jag hittade inte citronsåsen från Kelda så jag tog creme fraiche och saften från en halv citron plus rivet skal från hela citronen...blir riktigt citronigt;) (använde pangasius, billigt och bra) Såsen blir ganska rinnig men så himla god!

  • angeliccca 4 mars 2013

    Jag gjorde på Pangasius-fisk och barnen tyckte detta var fantastiskt gott. Vi vuxna tyckte dock att det var lite tråkigt, men maträtten kommer att göras fler gånger till barnen. Älskar när dom äter fisk =). Sätter 5 stjärnor av 5 möjliga från barnen =D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.