- Serverar: 25 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Mycket god kombination av citron och lakrits.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Rör ihop riven mandelmassa, socker och äggvita.
Spritsa ut smeten på bakplåtspapper till små rundlar av en femkronas storlek.
Grädda mitt i ugnen ca 10 min eller tills de fått fin färg. Låt kakorna svalna något innan de lossas från papperet. Låt dem kallna.
- Vispa rumsvarmt smör, florsockret och äggulan till en ljus och luftig kräm.
Tillsätt lemon curd. Blanda ordentligt.
- Bred på smörkrämen på undersidan av biskvierna med hjälp av en kniv, och ställ dem i frysen så de blir riktigt kalla.
- Smält chokladen i vattenbad och doppa biskvierna. Ställ de svalt så att chokladen stelnar.
Publicerat den
14 april 2014
Liknande recept
Skriv kommentar