Fräscha, knapriga och otroligt goda skorpor.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rör smör och socker poröst. Rör ner ägget. Tillsätt mjöl, bakpulver, vaniljsocker och rivet citronskal. Knåda snabbt ihop till en kladdig deg. Tillsätt nötter och hackad choklad.
- Dela degen i två delar och forma dem till längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna lite grann.
- Grädda längderna mitt i ugnen i ca 14 minuter. Låt dem svalna något. Sänk ugnsvärmen till 50 grader.
Skär längderna försiktigt i sneda bitar, ca 2 cm breda.
- Lägg dem på plåten med snittytan uppåt. Torka skorporna mitt i ugnen i ca 1 timme, tills de är helt torra och lätta. Vänd dem en gång under torktiden.
- Smält den vita chokladen. Doppa ändarna på skorporna. Låt dem stelna.
Publicerat den
23 februari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar