En god och lite syrlig cheesecake som passar jättebra tillsammans med skivade jordgubbar eller t ex hallon eller kiwi
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Stöt kexen i mortel och blanda med socker och kanel.
Smält smöret rör ner det i smulblandningen.
Tryck ut smulorna på botten och en bit upp på kanterna på en form med löstagbara kanter.
Grädda i ca 10 minuter.
- Rör osten och äggen till en slät kräm.
Tillsätt socker,citronsaft och citronskal.
Häll fyllningen i skalet,höj temperaturen i ugnen till 200 grader och sätt in kakan i 20 minuter.
- Blanda gräddfilen med socker och vaniljsocker.
Bred glasyren på kakan.
Höj ugnstemperaturen till 250 grader och grädda i ca 5 minuter.
Ta ut kakan och åt den svalna i minst ett par timmar,gärna upp till ett helt dygn.
Servera med färska jordgubbar eller andra bär.
Publicerat den
19 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar