Citroncheesecake

En god och lite syrlig cheesecake som passar jättebra tillsammans med skivade jordgubbar eller t ex hallon eller kiwi

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: cheesecake

Ingredienser

Botten:
3 1/2 dl smulade digestivekex
1/2 dl florsocker(eller vanligt socker)
1 msk kanel
100 g smör

Fyllning:
350 g philadelphiaost
3 ägg
1 1/4 dl socker
1 msk pressad citronsaft
Fint rivet citronskal

Glasyr:
3 dl gräddfil
2 msk socker
1/2 tsk vaniljsocker

Färska jordgubbar eller andra bär

Betyg (0 röster)
Antal personer
6-8
Visningar:
1897
Sparat:
27

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Stöt kexen i mortel och blanda med socker och kanel.
Smält smöret rör ner det i smulblandningen.
Tryck ut smulorna på botten och en bit upp på kanterna på en form med löstagbara kanter.
Grädda i ca 10 minuter.

Rör osten och äggen till en slät kräm.
Tillsätt socker,citronsaft och citronskal.
Häll fyllningen i skalet,höj temperaturen i ugnen till 200 grader och sätt in kakan i 20 minuter.

Blanda gräddfilen med socker och vaniljsocker.
Bred glasyren på kakan.
Höj ugnstemperaturen till 250 grader och grädda i ca 5 minuter.
Ta ut kakan och åt den svalna i minst ett par timmar,gärna upp till ett helt dygn.
Servera med färska jordgubbar eller andra bär.
av Neta52
över 2 månader
av chrisu
över 2 månader
av Juls
över 2 månader
av MrsC
över 2 månader
över 2 månader
av tina62
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.