Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citroncheesecake med blåbärsgelé

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Citron och blåbär är friskt och otroligt gott ihop. Det är trevligt att servera små portionscheesecakes men det går även bra att göra i en stor form.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Krossa kexen till små smulor i en mixer eller i en matberedare. Blanda smulorna med smöret och tryck ut blandningen i smorda portionsformar, 8-10 cm i diameter. Det går även bra med en större form, ca 24 cm i diameter. Grädda formarna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt dem svalna.
  3. Rör ihop philadelphiaost, äggulor, socker, vaniljsocker och citronskal till en jämn smet. Vispa grädden fast och vänd försiktigt ner den i smeten. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner dem. Häll smeten över bottnarna och ställ in dem i frysen i minst 6 timmar.
  4. Någon timme innan servering gör du gelén.
  5. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Koka upp socker, vatten och saft från blåbär. Ta kastrullen från värmen. Krama ur gelatinet och lägg det i sockerlagen. Rör om och låt den svalna i rumstemperatur. När gelén är som äggvita i konsistensen fördelas den i ett jämnt lager över formarna. Om den har stelnat för mycket går det bra att värma upp den igen. Ställ formarna i frysen i ca 30 minuter.
  6. Garnera desserterna med färska blåbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.