Citron och blåbär är friskt och otroligt gott ihop.
Det är trevligt att servera små portionscheesecakes men det går även bra att göra i en stor form.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull. Krossa kexen till små smulor i en mixer eller i en matberedare. Blanda smulorna med smöret och tryck ut blandningen i smorda portionsformar, 8-10 cm i diameter. Det går även bra med en större form, ca 24 cm i diameter. Grädda formarna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt dem svalna.
- Rör ihop philadelphiaost, äggulor, socker, vaniljsocker och citronskal till en jämn smet. Vispa grädden fast och vänd försiktigt ner den i smeten. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner dem. Häll smeten över bottnarna och ställ in dem i frysen i minst 6 timmar.
- Någon timme innan servering gör du gelén.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Koka upp socker, vatten och saft från blåbär. Ta kastrullen från värmen. Krama ur gelatinet och lägg det i sockerlagen. Rör om och låt den svalna i rumstemperatur. När gelén är som äggvita i konsistensen fördelas den i ett jämnt lager över formarna. Om den har stelnat för mycket går det bra att värma upp den igen. Ställ formarna i frysen i ca 30 minuter.
- Garnera desserterna med färska blåbär.
Publicerat den
7 augusti 2014
Liknande recept
Skriv kommentar