Mumsiga citroncupcakes med hallongömma i mitten och hallonglasyr, härlig blandning av syrligt och sött!
Instruktioner
- Smält smöret och låt det svalna en stund. Blanda samman alla torra ingredienser och rör noga så att de blandas. Häll alla blöta ingredienserna i smöret och vispa lätt så att det blandas. Denna gången hade jag även i saften från en halv citron. Häll de blöta ingredienserna i de torra och rör så att det precis blandas. Om du vill ha bären i smeten häller du i dem och fördelar semten över 10-12st muffinsformar.
- Jag ville ha en hallongömma istället för att blanda i dem i smeten. Så jag rullade hallonen i potatismjölet, klickade ut ca en matsked smet i varje form och tryckte i tre hallon i varje form. Sedan fördelade jag resten av smeten och var mycket noga med att hallonen skulle bli täckta.
- Vispa smöret krämigt med elvisp, häll i cream cheese och vispa ihop det ordentligt. Tillsätt hallonen och florsockret, vispa noga så allt blandar sig och blir lite fluffigt. Tillsätt mer eller mindre florsocker efter vilken koncistens du vill ha. Spritsa eller bred över frosting på dina helt avsvalnade cupcakes. Granera med lite strössel eller något annat roligt.
Grädda i 180 grader i ca 25 minuter. Låt svalna.
Publicerat den
1 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar