- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Vår favoritfromage! Helt utan fett om man vill. Ett gammalt välbeprövat recept som serverades på kalas på vår mor och mormors tid. Mycket uppskattat. Man vill bara ha mer och mer!
Instruktioner
- Riv citronskalet.
Pressa citronsaften och häll över i en liten kastrull + vattnet.
Blanda i gelatinpulvret samt låt allt smälta på svag värme under tiden du färdigställer resten.
Dela äggen, vitor och gulor var för sig. Vispa först vitorna till riktigt fast skum (ca 5 minuter med elvisp)
- Vispa sen i en annan bunke gulorna, sockret samt citronraspet tills det är pösigt. Vispa försiktigt ner gelatinblandningen lite i taget i äggulesmeten. Vänd ner äggviteskummet och rör försiktigt så det blir en fin jämn smet. Häll fromagen i det du sen vill servera ur.
- Stelnar snabbt i kylskåpet.
Servera gärna med t.ex. färska hallon och en skål med vispad grädde för den som vill ha.
Ät och njut!
Publicerat den
28 juli 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hur många blad gelatin motsvarar 4 tsk gelatinpulver? Tänkte prova ditt recept men har bara hela blad? Mvh Margit
Hej Margit! 1 tsk gelatinpulver motsvarar 2 blad Lycka till och hoppas det smakar. Vi är som sagt stormförtjusta i denna enkla men goda dessert. Äter ofta nyplockade hallon till som just nu kommer i massor i vår trädgård.
Testade denna men den blev tyvärr inte alls bra. För mkt gelatin, så fromagen blev alldeles stabbig. Smaken var nog helt okej, men fick slänga allt pga konsistensen :( Får se om jag vågar testa den en gång till. Väntar med betyg tills dess.
Oj, det var inte bra. Då blev det nog för mycket getatin. Jag använder små teskedar och strukna sådana. Blir då fluffigt och poröst. Du kan gott minska på gelatinet, det går fint ändå. Lycka till!
Okej, får se när jag testar igen:) Hoppas det går bättre då;)
Tyckte tyvärr att denna dessert blev alldeles för stabbig i konsistensen och väldigt menlös i smaken. Inget jag kommer att göra igen. 1 i betyg.
Jättegod och lätt att laga..... minskade på gelatinet för att slippa stabbigheten.