Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronfromage och lakritstårta

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Underbart fräsch och god tårta med de goda kombinationerna lakrits och citron. Vackert randig blir den också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader
  2. Vispa ägg och socker i en bunke över vattenbad tills sockret smält. Ta bort från vattenbadet och vispa ca 5 minuter tills smeten är tjock och blank. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner i äggsmeten. Vänd ner hushållsfärgen och blanda till en slät smet. Häll smeten i en smord och mjölad liten rund form med löstagbar kant, ca 18 cm i diameter. Grädda långt ner i ugnen i ca 30 minuter. Låt kallna.
  3. Citroncurd: Blanda alla ingredienser utom smöret i en kastrull. Värm på låg värme under omrörning tills det tjocknar. Rör i smöret. Sila curden och låt svalna.
  4. Citronfromage: Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa grädde och créme fraiche fast. Värm äggulor, socker och vatten över vattenbad tills sockret smält. Ta bort från vattenbadet och vispa ca 5 minuter. Värm citronsaften i en kastrull, rör ner gelatinbladen och låt smälta. Rör ner det försiktigt i äggsmeten. Vänd ner äggsmeten i gräddblandningen.
  5. Montering: Dela bottnen i 3 delar. Klä insidan av en liten rund form med löstagbar kant, ca 18 cm i diameter, med plastfolie. Häll ner hälften av fromagen i formen, lägg på en botten. Bred på curden, strö över de mortlade lakritskaramellerna, lägg på en botten. Häll på resten av fromagen. Avsluta med en botten. Täck med plastfolie och pressa lätt. Låt stå minst 3 timmar i kyl, gärna över natten.
  6. Stjälp upp tårtan på ett fat och ta bort plasten. Garnera med vispad créme fraiche, mortlade lakritskarameller och rivet citronskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.