Underbart fräsch och god tårta med de goda kombinationerna lakrits och citron. Vackert randig blir den också.
Instruktioner
- Botten:
Sätt ugnen på 175 grader
- Vispa ägg och socker i en bunke över vattenbad tills sockret smält. Ta bort från vattenbadet och vispa ca 5 minuter tills smeten är tjock och blank. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner i äggsmeten. Vänd ner hushållsfärgen och blanda till en slät smet. Häll smeten i en smord och mjölad liten rund form med löstagbar kant, ca 18 cm i diameter. Grädda långt ner i ugnen i ca 30 minuter. Låt kallna.
- Citroncurd:
Blanda alla ingredienser utom smöret i en kastrull. Värm på låg värme under omrörning tills det tjocknar. Rör i smöret. Sila curden och låt svalna.
- Citronfromage:
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa grädde och créme fraiche fast. Värm äggulor, socker och vatten över vattenbad tills sockret smält. Ta bort från vattenbadet och vispa ca 5 minuter. Värm citronsaften i en kastrull, rör ner gelatinbladen och låt smälta. Rör ner det försiktigt i äggsmeten. Vänd ner äggsmeten i gräddblandningen.
- Montering:
Dela bottnen i 3 delar. Klä insidan av en liten rund form med löstagbar kant, ca 18 cm i diameter, med plastfolie. Häll ner hälften av fromagen i formen, lägg på en botten. Bred på curden, strö över de mortlade lakritskaramellerna, lägg på en botten. Häll på resten av fromagen. Avsluta med en botten. Täck med plastfolie och pressa lätt. Låt stå minst 3 timmar i kyl, gärna över natten.
- Stjälp upp tårtan på ett fat och ta bort plasten. Garnera med vispad créme fraiche, mortlade lakritskarameller och rivet citronskal.
Publicerat den
29 mars 2015
Liknande recept
Skriv kommentar