Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronglanskaka

(1 kommentar)  
Citronglanskaka Citronglanskaka Citronglanskaka
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Utsökt och frisk citronkaka

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en form ca 2 liter/24cm diameter. Rör smör och socker poröst. Sätt till ett ägg i taget och rör en stund mellan varje. Blanda citronskal, mjölk, och mjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i formen och baka i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Man kan fylla den med citronkräm (Rekommenderas)
  2. Vispa ägg och socker poröst blanda i citronsaften efter smak. Smält margarinet i en panna tillsätt äggsmeten under vispning. Fortsätt vispa till krämen är tjock. Dela kakan och lägg på krämen medan den är varm och lägg på locket. Lägg sen på glasyren.
  3. Glasyr: Rör ihop florsocker med citronsaften tills den är blank och jämn. Bred på glasyren.
  4. Sätt I kylen till allt har stelnat

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lillsan 20 oktober 2008

    denna e verkligen god o saftig tackar lill

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.