- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Utsökt och frisk citronkaka
Instruktioner
- Smörj och bröa en form ca 2 liter/24cm diameter.
Rör smör och socker poröst. Sätt till ett ägg i taget och rör en stund mellan varje.
Blanda citronskal, mjölk, och mjölet blandat med bakpulvret.
Häll smeten i formen och baka i nedre delen av ugnen ca 50 minuter.
Man kan fylla den med citronkräm (Rekommenderas)
- Vispa ägg och socker poröst blanda i citronsaften efter smak. Smält margarinet i en panna tillsätt äggsmeten under vispning. Fortsätt vispa till krämen är tjock.
Dela kakan och lägg på krämen medan den är varm och lägg på locket. Lägg sen på glasyren.
- Glasyr:
Rör ihop florsocker med citronsaften tills den är blank och jämn. Bred på glasyren.
- Sätt I kylen till allt har stelnat
Publicerat den
17 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
denna e verkligen god o saftig tackar lill