Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronglass kryddad med dill

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 14 timmar 45 minuter
Skriv ut

Citron och dill är en lyckad kombination i många sammanhang. Glass är inget undantag. Dillglass är jättegott. En kul avslutning på kräftskivan :)

Ingredienser

Instruktioner

Vispa äggen tillsammans med hälften av sockret tills det blir en ljusgul fluffig smet. Häll grädde i en kastrull och tillsätt citronzest och resten av sockret. Koka på medelhög värme tills sockret löst upp sig. Vispa sedan gradvis ner den varma gräddblandningen i äggsmeten. Häll tillbaka allt i kastrullen. Tillsätt dill och låt sedan smeten sjuda upp till 84 grader ( använd termometer). Går temperaturen upp över 85 grader blir det äggröra, så stå beredd. När rätt temperatur är nådd häller du snabbt över smeten i en bunke. Låt sedan smeten svalna i rumstemperatur innan du ställer in den i kylen. Låt den stå där tills den kylts ner ordentligt, helst över natten. Dagen efter rör du om i smeten ( dill och zest samlar sig gärna på botten) innan du häller den i glassmaskinen. Därefter följer du glassmaskinens instruktioner. Servera direkt. Vill du ha glassen fastare ställer du in den i frysen en timme eller två innan servering. Kan förvaras i frysen i upp till en vecka utan att förlora smak och konsistens. Har glassen blivit hårdfrusen mår den bäst av att stå en halvtimme i kylen innan servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • TPK 30 augusti 2014

    Det var faktiskt inte gott med dill tyvärr. Passa bara inte ihop med glassen. OK det är en smaksak men jag personligen gillar inte det.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.