Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronglass med kanelkolasås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Citronglass passar efter i stort sett till vilken huvudrätt som helst. Mycket grädde i både glassen och kolasåsen ... Så blir det också en riktigt härlig dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta citronen. Riv det yttersta gula skalet. Pressa ur saften. Blanda skal, saft, socker och äggulor i en tjockbottnad kastrull. Sjud på mycket låg värme under vispning tills krämen tjocknat. Låt den svalna. Har du bråttom kan du ställa kastrullen i kallt vatten som du byter då och då.
  2. Vispa grädden. Blanda den med äggkrämen. Vispa äggvitorna hårt. Vänd ner dem i smeten.
  3. Frys glassen i minst 6 timmar. Rör om några gånger i början av infrysningen.
  4. Blanda ingredienserna till kolasåsen i en tjockbottnad kastrull. Sjud under omrörning i ca 10 minuter tills såsen är simmig. Rör om, med jämna mellantrum, medan såsen svalnar.
  5. Tina glassen något före serveringen. Servera med kolasåsen och gärna ett ingefärsflarn.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • TPK 30 augusti 2014

    Va gott...Tack för receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.