Citronglass passar efter i stort sett till vilken huvudrätt som helst.
Mycket grädde i både glassen och kolasåsen ...
Så blir det också en riktigt härlig dessert.
Instruktioner
- Tvätta citronen. Riv det yttersta gula skalet. Pressa ur saften.
Blanda skal, saft, socker och äggulor i en tjockbottnad kastrull. Sjud på mycket låg värme under vispning tills krämen tjocknat. Låt den svalna. Har du bråttom kan du ställa kastrullen i kallt vatten som du byter då och då.
- Vispa grädden. Blanda den med äggkrämen. Vispa äggvitorna hårt. Vänd ner dem i smeten.
- Frys glassen i minst 6 timmar. Rör om några gånger i början av infrysningen.
- Blanda ingredienserna till kolasåsen i en tjockbottnad kastrull. Sjud under omrörning i ca 10 minuter tills såsen är simmig. Rör om, med jämna mellantrum, medan såsen svalnar.
- Tina glassen något före serveringen. Servera med kolasåsen och gärna ett ingefärsflarn.
Publicerat den
10 november 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Va gott...Tack för receptet.