Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronglasskaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

En härlig glasskaka som är varken för sur eller söt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop ägg och socker poröst. Tillsätt vaniljsockret och grädden och vispa kort. Tillsätt slutligen crème fraiche och saften från citronen, vispa lätt ihop.
  2. Smula sönder digestivekexen i en pajformsbotten, häll smeten över och dekorera ytan genom att smula sönder ett par kex ovanpå.
  3. Sätt sedan glasskakan i frysen. Efter ca 3 timmar är den klar att äta. Har man den inne i frysen längre tid så låt den stå framme en kort stund, 5-10 min innan den serveras.

Kommentarer (2)

  • ulls 25 september 2010

    En lätt och syrligt god efterrätt!! Kan verkligen rekommenderas, tex efter surströmming.

  • lena58nord 13 januari 2012

    Fantastisk god och enkel efterrätt :o) Jag använde en hel citron och det tycker jag var lagom - la sedan hallon ovanpå.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.