- Serverar: 8 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
En härlig glasskaka som är varken för sur eller söt.
Instruktioner
- Vispa ihop ägg och socker poröst. Tillsätt vaniljsockret och grädden och vispa kort. Tillsätt slutligen crème fraiche och saften från citronen, vispa lätt ihop.
- Smula sönder digestivekexen i en pajformsbotten, häll smeten över och dekorera ytan genom att smula sönder ett par kex ovanpå.
- Sätt sedan glasskakan i frysen. Efter ca 3 timmar är den klar att äta. Har man den inne i frysen längre tid så låt den stå framme en kort stund, 5-10 min innan den serveras.
Publicerat den
2 februari 2009
Kommentarer
Skriv kommentar
En lätt och syrligt god efterrätt!! Kan verkligen rekommenderas, tex efter surströmming.
Fantastisk god och enkel efterrätt :o) Jag använde en hel citron och det tycker jag var lagom - la sedan hallon ovanpå.