Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citrongräspannacotta med chokladkola och rostad kokos

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fräsch pannacotta, där den hemmagjorda chokladgömman i botten, gör den extra festlig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chokladkola: Hacka chokladen. Koka grädde, socker och sirap i en kastrull till en simmig sås, ca 5 minuter. Häll såsen över chokladen, rör tills den smält. Fördela smeten i portionsglas. Ställ i kylen i ca 1 timme.
  2. Pannacotta: Krossa citrongräset. Koka upp grädde, mjölk, socker och citrongräs i en kastrull. Låt stå i ca 5 minuter. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Ta upp dem och smält i den varma gräddblandningen. Sila blandningen. Låt svalna. Häll gräddblandningen försiktigt över chokladkolasmeten. Ställ i kylen att stelna i ca 3 timmar.
  3. Garnera pannacottan med rostade kokosflagor och mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.