Fräsch pannacotta, där den hemmagjorda chokladgömman i botten, gör den extra festlig.
Instruktioner
- Chokladkola:
Hacka chokladen. Koka grädde, socker och sirap i en kastrull till en simmig sås, ca 5 minuter. Häll såsen över chokladen, rör tills den smält. Fördela smeten i portionsglas. Ställ i kylen i ca 1 timme.
- Pannacotta:
Krossa citrongräset. Koka upp grädde, mjölk, socker och citrongräs i en kastrull. Låt stå i ca 5 minuter. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Ta upp dem och smält i den varma gräddblandningen. Sila blandningen. Låt svalna. Häll gräddblandningen försiktigt över chokladkolasmeten. Ställ i kylen att stelna i ca 3 timmar.
- Garnera pannacottan med rostade kokosflagor och mynta.
Publicerat den
18 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar