Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronkaka i långpanna

 
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En mjuk kaka som räcker till många. Syrlig o söt på samma gång.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet och låt det svalna lite. Vispa ägg och socker till en fluffig smet. Blanda vetemjöl och bakpulver och häll ner det i äggsmeten tillsammans med det rivna citronskalet.Häll i det avsvalnade margarinet och vispa så allt blandar sig. Häll smeten i en smord och bröad långpanna. Grädda i mellersta delen av ugnen i ca 40 minuter i 175 graders värme. Låt kakan svalna av lite innan glasyren läggs på.
  2. Glasyr: Smält margarinet och tillsätt citronsaften, strösockret och florsockret samt vaniljsockret. Låt det hela smälta samman på svagvärme tills "sockrigheten" försvunnit och det är som en slät glasyr. Vispa sönder gulorna i en kopp och vispa ner dom i glasyren. Bred ut rikligt med glasyr över hela kakan och strö över kokosflingor. Låt svalna och skär i bitar.
  3. Går utmärkt att frysa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.