En mjuk kaka som räcker till många. Syrlig o söt på samma gång.
Instruktioner
- Smält margarinet och låt det svalna lite. Vispa ägg och socker till en fluffig smet. Blanda vetemjöl och bakpulver och häll ner det i äggsmeten tillsammans med det rivna citronskalet.Häll i det avsvalnade margarinet och vispa så allt blandar sig.
Häll smeten i en smord och bröad långpanna.
Grädda i mellersta delen av ugnen i ca 40 minuter i 175 graders värme.
Låt kakan svalna av lite innan glasyren läggs på.
- Glasyr:
Smält margarinet och tillsätt citronsaften, strösockret och florsockret samt vaniljsockret. Låt det hela smälta samman på svagvärme tills "sockrigheten" försvunnit och det är som en slät glasyr. Vispa sönder gulorna i en kopp och vispa ner dom i glasyren.
Bred ut rikligt med glasyr över hela kakan och strö över kokosflingor.
Låt svalna och skär i bitar.
- Går utmärkt att frysa.
Publicerat den
31 juli 2013
Liknande recept
Skriv kommentar