Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronkaka med chokladglasyr

(1 kommentar)  
Skriv ut

Den mjuka kakan dekoreras med en tjock chokladglasyr och rivet citronskal

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175°
  2. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i smör, mjölk, citronskal och citronsaft.
  3. Blanda bakpulver och mjöl och sikta ner i smeten. Häll i smord och bröad form och grädda i 175 grader, 40 minuter.
  4. Låt svalna i formen i 10 minuter och stjälp sedan upp kakan. Koka upp grädden till glasyren. Hacka chokladen och rör ner i grädden.
  5. Låt svalna tills den tjocknar något. Bred över kakan och garnera med citronskal.
  6. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mep 26 maj 2010

    Underbart god. Rekommenderas.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.