Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronkaka med ingefära

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Citron och ingefära är en spännande smakkombination.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form som rymmer 1½ liter.
  2. Vispa rumsvarmt smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda i ingefära, citronskal och -saft och mjölet, som blandats med bakpulvret.
  3. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Känn med en provsticka att kakan är genomgräddad. Låt vila en stund innan kakan stjälps upp.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • beca 14 maj 2015

    Ska det verkligen vara 11citroner? /beca

  • Fin 14 maj 2015

    Nej det ska vara 1, blev dubbel skrivet tydligen :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.