Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronkaka med ricottakräm, vallmofrön och blåbär

 
Skriv ut

En supergod och maffig kaka med frisk smak av citrus.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker med elvisp tills det blir ljust och fluffigt. Tillsätt vallmofrön, ägg och citronskal. Rör ihop mjöl och bakpulver och häll ner det i smeten. Avsluta med mjölken och blanda väl. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter. Häll i smeten och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter. Prova med en sticka att den är torr. Rör ihop ricotta, limeskal och socker. Skrapa ur vaniljkornen ner i krämen. Blanda. Bred krämen över den avsvalnade kakan och garnera med blåbär och lite vallmofrön.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.