Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronkaka med vallmo

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-15 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

I affärerna brukar det finnas små gratis recepthäften och detta recept är taget ur ett sådant. Det är Arla som gett ut häftet. Jag föll för citronkakan med blå vallmofrön i. Det syns inte så bra på bilderna men när man skär upp kakan så är den härligt prickig. Då den innehåller smetana både i glasyr och kaka är den otroligt saftig och syrligt fräsch, som utlovat. En förpackning Arla Köket® smetana innehåller 2 dl så den räcker precis till kakan (antagligen tanken med det hela..;P). Arlas tårta är dekorerad med ätbara obesprutade blommor men jag gjorde en egen blomma.. Tjusigt eller inte, men god var den iallafall! :)

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Tillsätt smetana, citronsaft och citronskal. Rör till sist ner det smälta smöret. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1½ liter. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Låt kakan kallna. Vispa smetana och florsocker till en fast kräm och bred över kakan. Garnera med citronskivor och basilikablad, alt. ätbara och obesprutade blommor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • violagray 20 december 2013

    Hello http://www.darinkamontano.com/ http://www.awfmmellowtouch.net/ http://www.rajasthantour-travels.com/ canada goose uk http://www.awfmmellowtouch.net/

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.