Citronkladdkaka

Klassiker med en frisk smak av citron. Mums.

Ingredienser

150 g smör eller margarin
2 ägg
2,5 dl florsocker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
Skal och saft av en citron

Dekoration:
1 msk strösocker
1 citron
1 plommon

Betyg (40 röster)
Antal personer
8-10
Visningar:
9009
Sparat:
558

Gör så här

Sätt ugnen på 150°.

Smält matfettet i en kastrull, låt det svalna. Vispa ägg och florsocker poröst.

Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och citronskal i en skål.

Smörj och bröa en rund form med löstagbar botten och ca. 22 cm i diameter.

Tillsätt mjölblandning, smält smör och citronsaft i äggvispet. Blanda smeten och häll den i formen.

Grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter, stickan ska vara något kladdig när kakan är klar. Strö sockret över kakan.

Skär citronen i tunna skivor och halvera. Skiva plommonet. Lägg den skivade frukten på kakan.
Dela

LIKNANDE RECEPT

Citronkladdkaka recept
av MrsC
över 2 månader
över 2 månader
av lindaO
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av kicki_k
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.