Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaksbiskvier med citronkräm

(1 kommentar)  
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

Det här låter väl gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º och klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Mal mandeln och blanda med kryddorna och 2 dl av florsockret.
  3. Vispa äggvitorna till ett fast skum, tillsätt resterande florsocker, litet i taget, och fortsätt vispa till marängen är blank och styv, ca 5 min.
  4. Vänd varsamt ned mandelblandningen och spritsa eller klicka ut toppar på den bakpappersklädda plåten.
  5. Grädda 10-12 minuter. Låt dem kallna innan de lossas från bakpapperet.
  6. Citronkrämen: Mät upp citronsaften och maizenamjölet i en kastrull. Sjud blandningen under omrörning till den tjocknar.
  7. Rör ner äggula och ställ krämen att kallna, eller kyl i kallt vattenbad.
  8. Rör matfettet smidigt tillsammans med florsockret och vaniljsockret. tillsätt citronkrämen och rör massan slät.
  9. Lägg samman biskvierna två och två med kräm emellan. Smält chokladen i mikro eller vattenbad och doppa en bit av kakorna i chokladen.
  10. Lägg på papper att stelna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gladamalina 31 oktober 2011

    Jag bakade dessa till min kompis Sofia O, som älskar kombinationen pepparkakor och citron! Hon sa att de var det godaste hon någonsin smakat! :) Hon har redan bakat dem själv, trots att hon blev bjuden på dem i förrgår! :) Fler recept med den här kombinationen tack! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.