En snygg paj med mjuk citronkräm på frasig botten med smak av kardemumma.
Enkel att förbereda
307 kalorier per portion
22 g fett
3 g protein
24 g kolhydrater
Instruktioner
- Mixa smör, mjöl, socker och kardemumma till en smulig massa i matberedare, tillsätt äggulan. Låt degen vila i kyl 1 timme.
Ta ut och låt degen mjukna, kavla den slät med mjöl.
Tryck ut den i en form med löstagbar botten. Nagga bottnen.
Frys pajen ca 1 timme.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vik resmor av aluminiumfolie och tryck fast längst kanterna, så att de inte åker ner.
Baka pajskalet direkt från frysen 20-25 minuter till gyllenbrun färg. Låt kallna.
- Lägg gelatinet i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa grädden fluffig med florsockret. Vispa ner yoghurten.
Smält gelatinbladet med lemon curd i en liten kastrull.
Rör ner lemon curden i yoghurtblandningen.
Fyll pajskalet.
Låt stelna i kyl 1½ timme.
Dekorera med bär.
Publicerat den
1 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar