Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tarte med citronkräm och bär

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En snygg paj med mjuk citronkräm på frasig botten med smak av kardemumma. Enkel att förbereda 307 kalorier per portion 22 g fett 3 g protein 24 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa smör, mjöl, socker och kardemumma till en smulig massa i matberedare, tillsätt äggulan. Låt degen vila i kyl 1 timme. Ta ut och låt degen mjukna, kavla den slät med mjöl. Tryck ut den i en form med löstagbar botten. Nagga bottnen. Frys pajen ca 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Vik resmor av aluminiumfolie och tryck fast längst kanterna, så att de inte åker ner. Baka pajskalet direkt från frysen 20-25 minuter till gyllenbrun färg. Låt kallna.
  4. Lägg gelatinet i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa grädden fluffig med florsockret. Vispa ner yoghurten. Smält gelatinbladet med lemon curd i en liten kastrull. Rör ner lemon curden i yoghurtblandningen. Fyll pajskalet. Låt stelna i kyl 1½ timme. Dekorera med bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.